Перейти до основного вмісту

ТЕПЛО ДИТЯЧИХ СЕРДЕЦЬ

 Добро і милосердя – це два крила, на яких тримається людство. Тому вчителі та учні не просто говорять про добро та чекають його від інших, а реально діють, намагаються зробити світ кращим, красивішим своїми добрими, корисними справами.

Волонтерство для школярів є невичерпним джерелом набуття громадянської освіти, можливістю вчитися та сприяти розвитку солідарності в країні, можливістю реалізувати себе у служінні суспільству. 

У закладі  діють рої «Сокіл» ( «Джура») середньої та старшої ланки до складу якого входять 40 учнів, але добрі справи роблять усі учні та вчителі нашої школи - а це більше 500 осіб.

Благодійні акції в Кам’янській загальноосвітній спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів № 2 з поглибленим вивченням окремих предметів Кам’янської міської ради Черкаської області для збору допомоги атовцям проводять уже протягом семи  років. Кожного разу вантажі містять різні речі, які відповідають потребам бійців. Директор навчального закладу Людмила Іванівна Ємець зауважує, що для збору вантажу постійно долучаються всі: колектив, батьки й особливо активно діти.

«Нехай в Україні буде мир!», «Допоможемо бійцям!», «Повертайтесь додому живими!» — ці та інші лозунги чуємо щодня у школі, на вулиці, у соцмережах. Люди, збирають кошти, відправляють продукти, ліки, речі в зону АТО, з радістю зустрічають своїх героїв, котрі повернулися зі Сходу. Напружена ситуація в нашій країні вимагає рішучих дій від дорослих, та не залишає байдужими дитячі серця. 

Учнівський колектив нашої школи радо долучився до благородних справ. З ініціативи команди рою « Дикі бджоли» упродовж 10 -15 грудня  в школі проходила акція «Подаруй воїну  АТО свято». Діти власноруч виготовили 600 листівок із привітаннями, в яких висловили слова вдячності воїнам-захисникам та побажали нашим героям з перемогою повернутися до рідних домівок. У щирі, нелукаві слова подяки героям, які захищають нашу Вітчизну від посягань ворогів, діти вкладали теплоту своїх сердець. Саме тому в кожному листі відчувається зовсім не дитячий смуток та біль від сьогоднішніх подій. Але разом з тим, в кожному слові - неймовірно глибока віра у завершення війни, настання миру та повернення наших військових живими. Ці частиночки дитячої любові і поваги стануть своєрідним оберегом для захисників нашої Батьківщини, адже кожна листівка несе з собою тільки добро, позитивну енергетику та захист. А там, на передовій, щирі слова неодмінно додадуть воїнам віри та витривалості, вбережуть від ворога.

16 грудня  у заклад завітали волонтери  і школярі передали їм листівки, вироби, зібрані продукти, які ті відвезуть нашим бійцям на Схід. Маємо надію, що ці дарунки приємно порадують наших захисників.

Зараз, саме зараз, ми повинні показати свою підтримку тим, хто захищає нас. Тим, хто не бачить ні сну, ні відпочинку. Тим, хто кожен день чує свист куль і снарядів, бачить смерть своїх друзів. Лише відчуваючи нашу підтримку, вони продовжують боротьбу, бо знають, що за ними стоїть народ України.

Команда рою « Дикі бджоли»  Кам’янської загальноосвітньої спеціалізованої школи з поглибленим вивченням окремих предметів №2






Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Відзначення Дня Збройних сил України

  6 грудня відзначається День Збройних Сил України. Це свято з’явилося завдяки відповідній постанові Верховної Ради, якою в 1993 році була відзначена річниця ухвалення закону «Про Збройні Сили України». В стінах Кам'янської ЗСШ №2 відбулися спортивно-виховні заходи організовані командою рою "Дикі бджоли" між учнями 10-11-х класів, з метою розповісти учням про героїв нашої Батьківщини, які захищають її від ворогів, за героїв, які полягли в боях за незалежність України. Донести учням , що Український народ – незламний, вірний своїм традиціям та звичаям.

Прибирання ялівцевої алеї

  Старша та середня групи рою “Дикі бджоли” долучилися до соціально-екологічної акції з прибирання зелених зон та благоустрою територій. З метою поліпшення екологічної ситуації України, формування національної культури чистоти, дбайливого ставлення до довкілля джурівці прибрали ялівцева алею, яка озеленює вулицю Героїв Майдану. Усі разом узялися за робочий інвентар, і робота закипіла. Дівчата згрібали падолист, хлопці поливали кущики та виносили сміття. Перемовляючись між собою та жартуючи, непомітно для себе прибрали значну частину вулиці. Саме такі спільні роботи згуртовують колектив, об'єднуючи в міцну родину.  

Почесна ватра

14 жовтня 2021 року в день Покрови, День захисника та захисниці України, День українського козацтва члени рою "Дикі бджоли" гри "Сокіл" ("Джура") прийняли активну участь в марш-ході від пам'ятника Небесної сотні до Покровської церкви м. Кам'янка.